Vyplatí se nákup elektromobilu?

Téma elektromobility se pomalu začíná přesouvat z čtenářských fór do každodenní reality. Z našeho interního průzkumu vyplynulo, že více než 60 % firem považuje zelenou mobilitu za důležité téma a více než 40 % našich klientů plánuje rozšíření vozového parku o elektromobily do dvou let. Otázkou pro mnohé zůstává, zda se nákup automobilu vyplatí. Ve spolupráci s Českou spořitelnou jsme pro naše klienty i všechny zájemce připravili on-line srovnávací modul, který najdete na našich webových stránkách, kde si sami můžete jednoduše porovnat nákladovost vozidel se spalovacím motorem a vozidel na elektrický pohon. Součástí srovnávacího modulu je také uhlíková stopa pro dané vozidlo.  

Modul elektromobility vnímáme jako důležitou pomůcku pro plánování investic, které budou muset firmy do oblasti ESG v budoucnu investovat. Co vše si můžete v naší on-line srovnávací kalkulačce spočítat: 

  • spočítáte si náklady na pořízení a provoz 
  • získáte pdf výstup porovnání mezi jednotlivými vozy 
  • vybrané modely vycházejí z počtů nejprodávanějších modelů dle statistiky SDA 
  • zjistíte o kolik můžete snížit emise CO2 při výměně konvenčního modelu za elektromobil 

Pokud vás srovnávací kalkulačka nákladů zajímá, podívejte se zde 

Vilém Sklenář, ředitel pro korporátní klienty a ambasador elektromobility 

Kam dále

Přiložíš ruce, neodtrhneš více

Přiložíš ruce, neodtrhneš více

Veřejná debata o elektromobilech se zúžila na dojezd, komfort nabíjení a bezpečnost. Ponechme stranou, že má k racionalitě daleko a pořád dokola se v ní objevují stejné nepravdy. Úplně v ní zaniká další důležitý aspekt, který se přitom u spalovacích aut řešil...